Medical Hälsovård

Hälsokontroll

Vi har blivit kända för att ända sedan vår start år 1989 vara mottagningen som utför ''den riktiga hälsokontrollen'' av våra patienter. Hälsokontrollen är utvecklad av oss under 30 år i hälso- och sjukvårdsbranschen med målsättning att finna avvikelser som kan ligga till grund för att upptäcka eventuella brister och sjukdomar.

Utöver en rad olika blodprov utför våra sjuksköterskor flera fysiska undersökningar som innefattar vilo-EKG, blodtrycksmätning, syntest på nära och långt håll, audiogram (hörseltest), PEF-mätning (minispirometri), BMI-mätning, midjemått, urinprov avseende glukos och protein, samt avföringsprov för personer över 40 år. En hälsokontroll hos oss är således så mycket mer än bara ett blodprov. 

Vi strävar alltid efter att ge bästa möjliga service för att du som kund ska bli nöjd. Vi ser alltid efter så att du känner dig trygg och omhändertagen hos oss.

Submaximalt cykeltest

Submaximalt cykeltest utförs av våra hälsopedagoger för att utvärdera patientens konditionsnivå och maximala syreupptagningsförmåga. Det går i linje med vår hälsoinriktning. Vi hjälper dig att förverkliga dina mål och drömmar och underlätta arbetet mot ett friskare jag. Vi finns till för att främja din motivation och skapa en hållbar beteendeförändring.

Vi undersöker dina hinder och resurser som du upplever och arbetar tillsammans fram en lösning för att nå en förändring och utveckling för dina mål. Att ha en bra kondition är viktigt för att kunna prestera i idrottssammanhang och orka med vardagliga sysslor, men även för vår allmänna hälsa och välbefinnande. Personer med låg kondition riskerar att få exempelvis, högt blodtryck, diabetes samt hjärt- och kärlsjukdomar där bra kondition verkar skyddande för hälsan.

Det finns också möjlighet att få skräddarskydda träningsscheman som ett tillägg.

Kostrådgivning

Kostrådgivningarna utförs av våra nutritionister (näringsfysiologer) med bred kunskap inom nutrition och näringslära, från folkhälsoperspektiv ner till molekylärnivå. Oavsett om man vill få hjälp med kosten överlag, se till att man får i sig alla näringsämnen, gå/upp ned i vikt eller optimera sin prestation finns hjälp att få. Under en kostrådgivning kan man nästan alltid justera något för att få ett mer hälsosamt och hållbart kostmönster. 

 

Att etablera hälsosamma kostvanor är viktigt för att må bra men även för att minska risken att insjukna i vanliga sjukdomar som högt blodtryck, cancer, diabetes samt hjärt- och kärlsjukdomar, så kallade livsstilssjukdomar.

I samband med kostrådgivningen utförs en näringsberäkning utifrån en tidigare genomförd kostregistrering som visar hur mycket av varje näringsämne (energi, fett, kolhydrater, vitaminer och mineraler, fibrer etc.) som man får i sig med sin nuvarande kosthållning. Du kommer även att få rekommendationer och åtgärder för att du ska lyckas med dina mål.